BLOG

Orele de conducere auto

SCOALA DE SOFERI BRASOV

Orele de conducere auto, in ceea ce priveste numarul, reprezinta un criteriu principale in alegerea unei scoli de soferi. Ele reflecta direct numarul de situatii concrete pe care elevul va trebui sa le rezolve pe parcursul scolarizarii.

Numarul mic de ore de conducere face ca pasi intregi din programa sa fie sariti sau facuti rapid fara ca elevul sa poata insusi deprinderile necesare in mod temeinic.

Cea mai des intalnita greseala este efectuarea orelor de conducere direct in oras fara ca elevul sa stapaneasca schimbarea corecta si la timp a treptelor de viteza, mentinerea benzii de mers sau incadrarea corecta in intersectii.

Orele de conducere auto

Rezolvarea curenta?

Numarul mare de informatii care trebuie procesate si reactia rapida la acestea este imposibila atat timp cat elementele de baza nu sunt stapanite.

Acest tip de scolarizare il puteti recunoaste atunci cand elevul “merge la dictare” adica reactioneaza, executa, ceea ce ii spune instructorul si nu proceseaza singur informatia.

Surpriza mare apare la examen atunci cand examinatorul nu indica decat directia in care trebuie mers fara a atrage atentia asupra indicatoarelor, prioritatilor, trecerilor de pietoni, incadrarii corecte, semnalizarii, etc.

Orele de conducere ar trebui sa se desfasoare conform programei intr-o ordine logica ce va permite elevilor sa inteleaga si sa execute orice tip de manevra in trafic si totul in deplina siguranta.

Aproximativ 42% din cei ce sustin examenul de teorie nu promoveaza din prima incercare. Haideti sa reducem procentul!