BLOG

Noi reguli – ore suplimentare Ore suplimentare vs program scolarizare adaptat la elev

SCOALA DE SOFERI BRASOV

Ore suplimentare: daca pica examenul practic – traseul, candidatii trebuie sa faca un curs de 6 ore suplimentare de condus. Cine promoveaza proba teoretica din prima nu trebuie sa o mai repete daca va pica proba practica.

Masurile au intrat in viguare din octombrie 2015 in contextul unei directive europene care are ca scop reducerea numarului de accidente.

Orele suplimentare de conducere la scoala de soferi inseamnca ca fiecare candidat va promova cu success examenul practic in functie de progresul inregistrat, cand se poate asigura o buna stapanire a masinii si ca rezultat o mai buna conduita in trafic.

reexaminare proba practica

Noi reguli – ore suplimentar. Nu sunt ceva nou pe piata, aceasta reglementare inseamna numai oficializarea conceptului de adaptare a orelor de conducere in functie de progresul inregistrat de elev, fiecare avand un ritm putin diferit.

In prezent la scoala de soferi, cei ce promoveaza examenul teoretic dar pica traseul,  trebuie sa dea din nou ambele examene.

Din octombrie insa, cine promoveaza examenul teoretic, poate da examenul practic de cate ori poate pe durata unui an, cu conditia de a urma un curs de 6 ore suplimentare de conducere.

 

De retinut:

  • daca esti admis la sala, rezultatul este valabil un an de la data absolvirii cursului de pregatire teoretica la scoala de soferi;
  • daca pici traseul, poti sustine din nou traseul fara sa mai dai sala, dupa o perioada de cel putin 15 zile calendaristice, trebuie sa platesti taxa de examinare si sa prezinti dovada ca ai facut inca cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica intr-o scoala de soferi autorizata;
  • sala si traseul se sustin in zile diferite;
  • in cazul in care nu reusesti sa obtii permisul de conducere in termenul de un an de la absolvirea cursului de pregatire teoretica si practica, trebuie sa-ti faci din nou tot dosarul si scoala de soferi.

Abordarea scolii de soferi SDS Automobile

Scoala de soferi in cadrul SDS Automobile a avut de la inceput o aboradare flexibila catre pachetele de scolarizare oferite atat pentru cutia manuala si cea automata: in functie de progresul inregistrat.

Toate pachetele de scolarizare contin ca standard mai multe ore si km ca standard decat ofertele existente pe piata. asta inseamna ca probabilitatea de promovare cu succes a examenului practic este mai mare.

Mai mult, in cadrul scolarizarii si a efectuarii orelor de conducere, exista un timp alocat catre sfarsitul cursului pentru simulari ale examenului practic ce au in vedere in special stapanirea emotiilor candidatilor si obisnuinta cu persone diferite in masina.

Emotiile sunt cauza principala a nepromovarii cu succes din prima a probei practice, urmate de neasigurarea corecta in sensurile giratorii si la trecerile de pietoni.

Orele de conducere in cadrul scolii de soferi SDS Automobile se pot programa online de catre elevi si se vor desfasura in diverse parti ale zilei pe parcursul scolarizarii pentru a putea asigura expunerea cat mai mare a conditiilor de trafic.

Alegerea unei scoli de soferi poate fi un proces dificil. De aceea, la SDS Automobile, puteti programa online o zi dorita pentru a asista la o parte din orele teoretice sustinute, cat si pentru a vorbi deschis cu elevii nostri despre desfasurarea orelor de conducere si pregatirea practica.