BLOG

KM parcursi – scoala de soferi

SCOALA DE SOFERI BRASOV

KM parcursi – scoala de soferi: numarul Kilometrilor parcursi in timpul scolii este unul din criteriile principale in alegerea unei scoli de soferi. Acestia reflecta direct numarul de situatii concrete pe care elevul va trebui sa le rezolve pe parcursul scolarizarii.

Alegerea de trasee adaptate nivelului de pregatire combinat cu un numar rezonabil de km parcursi are ca efect insusirea deprinderile necesare in mod temeinic.

Numarul minim de km conform legislatiei este de 300. Facand un calcul simplu raportat la cele 30 de ore de conducere rezulta o viteza medie de 10Km/ora. Reamintim ca un adult parcurge in mers normal (nu in alergare) 5 km/h adica daca cele 30 de ore de conducere le-ati dedica mersului pe jos, dupa 30 de ore ati fi parcurs 150km!

acoala-de-soferi-brasov-sds-automobile-blog-km

Ce inseamna in mod concret?

Este evident ca numarul minim legal de kilometri parcursi in timpul scolii se adreseaza persoanelor cu inclinatii native spre acest domeniu si nu majoritatii persoanelor care ar putea avea aceleasi rezultate dar care necesita un numar mai mare de kilometri parcursi.

Rezolvarea gasita pe piata este aceea a “orelor suplimentare”, inainte de examen si/sau dupa ce acesta nu a fost promovat.  Aceasta modalitate nu este transparenta si nu va ofera nici un control asupra pretului final al scolarizarii.

Principala cauza este alegerea necorespunzatoare a traseelor si trecerea de la o etapa de pregatire la alta fara insusirea de catre elev a deprinderilor necesare.

Acest tip de scolarizare il puteti recunoaste consultand statisticile de promovabilitate ale scolilor de soferi, sau direct la fata locului in zilele de examen.

Aproximativ 34% din cei ce sustin examenul practic nu promoveaza din prima incercare. Haideti sa reducem procentul!